IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
България
19:32 | 18 август 2015
Обновен: 02:58 | 21 април 2024

Такси от Сарафово до Слънчев бряг - по-скъпо от самолетния билет

Транспортните услуги през сезона в комплекса са лукс на солени цени, твърдят хотелиери

По материала работи: Деян Михайлов
Такси от  Сарафово до Слънчев бряг - по-скъпо от самолетния билет

Традиционно високи са цените на транспортните услуги в курортен комплекс Слънчев бряг в разгара на туристическия сезон, пише faragency.bg. Ако ще наемате такси, трябва да сте наясно, че сумата, която ще платите, независимо от разстоянието, което ще изминете, няма как да бъде малка.

Първоначалната такса на таксиметровите коли е 4,50 лв. при дневна и 5,25 лв. при нощна тарифа. За пробег плащате по 3,00 лв. и 3,50 лв. на километър, съответно за дневни и нощни пътувания, независимо от това дали ще пътувате из комплекса, или извън него. 

Ако ви се налага престой, той ще струва 1,50 лв. за минута през деня и 1,75 през нощта. За повикване плащате 4,50 лв. през деня и 5,25 лв. нощем. Такива са официалните тарифи, обявени от таксиметровите шофьори в комплекса. Много от тях обаче работят по договаряне.

„Не се учудваме, когато разберем от нашите гости, че за транспорт от бургаското летище са платили повече, отколкото е струвал самолетният им билет”, коментират хотелиери. Те съветват туристите да поръчват такси от рецепцията на базата, в която са отседнали, за да бъдат наясно с цените на транспортните услуги и да не попаднат на недобросъвестни шофьори.

Коментари

Новини Варна