IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 21°
България
12:15 | 21 август 2015
Обновен: 11:34 | 8 май 2024

Евтините продукти са рискови за здравето ни

Ниската цена означава и ниско качество, смята експерт

По материала работи: Златина Добрева
Евтините продукти са рискови за здравето ни

Евтините продукти в общественото хранене носят огромен риск, коментира пред "Фокус" Ивайло Пандов, директор на една водещите фирми в сектора на общественото хранене.

По-ниската цена на продуктите и суровините означава по-ниско качество, а това в общественото хранене не бива да се допуска, коментира още той.

"Това означава никакъв контрол по отношение на произхода на суровините, защото при всеки етап по една хранителна верига, ние сме длъжни да можем да проследим от животното, което сме закупили, през кланицата, през готовия продукт и през доставката до крайния клиент. Това с евтин продукт не може да се направи.

Именно затова масово в нашия бизнес възложители казват, че искат най-ниска цена, но това няма как да се случи, защото изследванията струват пари. Не бива да купуваме в общественото хранене най-евтиното. Популизъм е да се каже, че някой работи с най-евтините суровини и с най-евтините доставчици, защото това не бива да се случва", обясни Пандов.

По отношение на разпространението на бруцелоза в страната той коментира, че когато се работи с проверени кланици и суровини от доказани производители, опасността е нулева. Проблем би имало, ако животните в кланиците не се тестват и няма ветеринарен контрол, каза още експертът.

Коментари

Новини Варна