IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
България
14:07 | 23 август 2015
Обновен: 15:56 | 19 април 2024

Неправоспособен шофьор е причина за катастрофата край Кемера

Причината за сблъсъка бил лек автомобил „БМВ”, който се е движил с несъобразена скорост спрямо метеорологичната обстановка

По материала работи: Деян Михайлов
Неправоспособен шофьор е причина за катастрофата край Кемера

Неправоспособен водач на БМВ е предизвикал катастрофата с две жертви и трима ранени вчера на пътя между Пловдив и Хасково. Tежкият инцидент в района на 233-ти километър край Кемера преди Поповица стана снощи в 19.20 часа.

Според първоначалните данни, лек автомобил „Фолксваген” със софийска регистрация се завъртял на пътя и се врязал в насрещнодвижещ се лек автомобил „Мерцедес” с немска регистрация. В хода на предприетото разследване служители от сектор „Пътна полиция” установили, че причината за сблъсъка бил лек автомобил „БМВ”, който се е движил с несъобразена скорост спрямо метеорологичната обстановка и поради неспазена дистанция ударил отзад „Фолксваген”-а.
На място са загинали двама столичани от първата кола – 46-годишният шофьор и негов спътник, на 44 години. В болница за наблюдение са настанени трима чужденци, пътували в „Мерцедес”-а – водачът, на 46 години, 45-годишна жена и 20-годишен младеж. 

Неправоспособният водач на „БМВ”-то Я.А. /35 г./ от Ново село напуснал местопроизшествието, но след кратко издирване тази сутрин е установен и задържан. Образувано е досъдебно производство и работата на разследващите продължава.

Коментари

Новини Варна