IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
България
13:08 | 26 август 2015
Обновен: 21:50 | 23 юли 2024

КЗК: Вместо кашкавал – топено сирене в бургера

Глобата при такива случаи е до 30 000 лева

По материала работи: Деян Михайлов
КЗК: Вместо кашкавал – топено сирене в бургера

Комисията за защита на потребителите (КЗП) забрани на верига ресторанти за бързо хранене да заблуждава клиентите си, че слага в сандвичите кашкавал, след като на практика ползва топено сирене.
За подобно нарушение Законът за защита на потребителите предвижда глоба до 30 000 лв., припомнят от комисията. На ценоразписа, върху светещо табло и на витрината в обектите си, както и на своята интернет страница търговецът назовава влаганата съставка "кашкавал". 
При документална проверка на фактурите от производителя КЗП установи, че артикулът е изписан като "топено сирене триъгълни парчета" или "триъгълни парчета" без подробно описание.
Върху представената пред контролния орган опаковка на продукта е записано: "Нарязано топено сирене. Триъгълни филийки", а на етикета на производителя върху кашона стои надпис: "Топено сирене". 
Очевидно става дума за несъответствие между посочения от производителя вид на продукта и начина, по който той се представя в ресторантите от веригата.

 

Коментари

Новини Варна