IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 22°
България
16:20 | 6 септември 2015
Обновен: 04:04 | 27 март 2024

Катарски министър предлага създаването на съвместна компания в областта на храните

В дружеството се очаква да бъдат включени между 15 и 20 от най-добрите български компании произвеждащи месо, плодове и зеленчуци

По материала работи: Слав Велев
Катарски министър предлага създаването на съвместна компания в областта на храните

Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с министъра на околната среда на Държавата Катар Н. Пр. г-н Ахмед бин Амер Ал Хумейди и водената от него делегация. По време на срещата г-н Ал Хумейди предложи да бъде създадена съвместна компания- акционерно дружество, специализирана в областта на храните. В дружеството се очаква да бъдат включени между 15 и 20 от най-добрите български компании произвеждащи месо, плодове и зеленчуци.Условията по създаването на компанията ще бъдат предмет на обсъждане между двете страни през следващите два дни от посещението на делегацията. Премиерът Борисов и министър Ал Хумейди се договориха да бъде създадена и комисия от правителствени представители на България и Катар, чиято цел ще бъде да задълбочи съвместното сътрудничество. Пред представителите на Държавата Катар, министър-председателят гарантира за високото качество и безопасността на българските храни, както и че производството им отговаря на всички европейски стандарти.


„В съвета за сътрудничество на страните от Персийския залив има голям интерес към българската продукция", посочи г-н Мохамед Ахмед Алобейдли член на борда на директорите на Катарската търговска палата и Председател на Комитета по земеделие. Министър Ал Хумейди увери българския премиер, че Търговската палата на Катар ще бъде двигател за засилване на сътрудничеството и търговията между двете страни, както и че катарски фирми ще направият бързо проучване на българския пазар.


„Доброто приятелството между Катар и България е предпоставка за едно добро начало за задълбочаване на съвместната ни работа", категоричен бе министър-председателят Бойко Борисов.


Двете страни изразиха надежда, че по време на утрешните срещи между катарската делегация и представители на български фирми, производители на плодове, зеленчуци и агнешко месо ще бъдат постигнати конкретни договорености.

 

Коментари

Новини Варна