IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
България
09:44 | 8 септември 2015
Обновен: 17:37 | 23 април 2024

Бой, ругатни и църковен напев - идилия по манастирски

Отец атакува 90-годишна монахиня. Заради пенсията...

По материала работи: Деян Михайлов
Бой, ругатни и църковен напев - идилия по манастирски

В манастира ''Св. Атанасий'' в чирпанското село Златна ливада се очаква да се е възцарил мир и покой. 

Оказва се обаче, че не е точно така. Посетители на манастира станали неволни свидетели на грозната сцена как свещеник бие и ругае 90-годишна монахиня, съобщава в. "Монитор". 

Една от посетителките дори успяла да направи запис с телефона си на случващото се. На записа се чува ясно как архимандрит Борис крещи и сипе обиди срещу сестра Макрина, която е единствената монахиня в светата обител. 

''За теб вече няма отец, има само Бог Мамон!'', крещи неистово отчето. Според библията Мамон е олицетворение на алчността и богатството. 

Въпреки грубостта си обаче, попът не изглежда да таи кой знае какви угризения. Той дори се оправдава – ''Съжалявам, изтървах си нервите, но не съм посягал на монахинята'', опитва да се оправдае той. 

А побоят се оказва, че е провокиран от искането на сестра Макрина да получава своята скромна пенсия. Отчето обаче я прибирал под предтекст, че е ''дарение'' за манастира.

''Вече ще си взима пенсията, ще й се слага на спестовен влог, в книжка, няма какво повече да говорим'', твърди попът. Не става ясно обаче дали монахинята все пак някога е подписвала акт за дарение. 

Оказва се, че от попа са вдигнали ръце всички в Златна ливада. Хората негодуват срещу него, и искрено съчувстват на старата жена. Той дори си позволявал да отгов

Коментари

Новини Варна