IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
България
20:29 | 11 септември 2015
Обновен: 17:05 | 23 април 2024

КНСБ подкрепи бизнеса в протеста за тока

Синдикалистите ще решат дали да протестират самостоятелно или заедно с работодателските организации

По материала работи: Слав Велев
КНСБ подкрепи бизнеса в протеста за тока

Конфедерацията на независимите синдикати в България /КНСБ/ ще подкрепи планираните за 30 септември протести от страна на работодателските организации заради повишените цени на тока за бизнеса, информира dnes.bg.
 

Това съобщи в Ловеч вицепрезидентът на синдиката Чавдар Христов. Той поясни, че синдикалистите тепърва ще решават дали ще протестират заедно с работодателските организации или ще предприемат самостоятелни действия.
 

"Ще протестираме срещу тия решения, с които се обременяват хората. Не виждаме нищо лошо, дори и заедно с работодателите", каза още Христов. Според него от КНСБ не могат да се дистанцират от проблема, защото са засегнати не само прадприятията, тоест бизнесът, но и хората, които работят в тях.
 

Вицепрезидентът на КНСБ допълни, че с обявеното официално предстоящо увеличение на учителските заплати е туширано напрежението в този сектор, но има проблеми в ситстемата на културата, при музейните и библиотечните работници.
 

"Проблеми вероятно ще възникнат и в систамата на здравеопазването, защото отново има дефицити в касата, които ще наложат да се търсят някакви резерви. Редица сектори в енергетиката са под напрежение", добави Чавдар Христов.
 

Той обаче не се ангажира с прогноза дали все пак ще бъдат организирани протести за по-високи заплати тази есен. Вицепрезидентът на КНСБ бе в Ловеч на организирана от синдиката среща с кандидатите за кметове на общината на предстоящите местни избори.

Коментари

Новини Варна