IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
България
11:30 | 14 септември 2015
Обновен: 12:27 | 20 април 2024

Убиецът на Вероника пратил 20 лв. на жена си в Мъглиж преди да го арестуват

Бременната с близнаци циганка и майка й били призовани като свидетели

По материала работи: Деян Михайлов
Убиецът на Вероника пратил 20 лв. на жена си в Мъглиж преди да го арестуват

Илиян ме излъга, че отива да си търси работа, да прави пари, за да припознае децата. Той не стоеше вкъщи, постоянно ходеше напред-назад, ама аз не исках децата ми да останат сираци и последно ми прати 20 лв. през зимата. Това разказа жената на убиеца Елка Димитрова, която пристигна в съда във Велико Търново, където започна делото срещу Илиян Здравков. Двамата били заедно от 5 години и имат 5 деца. Сега тя е бременна в 9-тия месец от друг мъж.

Бременната с близнаци циганка и майка й били призовани като свидетели и не били уведомени, че делото ще се гледа по съкратено съдебно следствие. Тъщата на Илиян каза пред журналисти, че не вярва той да е извършил убийството, защото не бил агресивен.

Процесът в Търново започна при препълнена зала с роднини, протестиращи и журналисти. Съдия Теодор Милев конституира като частни обвинители граждански ищци родителите на Вероника - Надя и Трайчо Трайкови, и прие за разглеждане иска от общо 200 хиляди лв. неимуществени вреди.

Съдът поиска подсъдимият лично да потвърди заявлението за съкратен процес и многократно попита разбира ли последствията от това.

В момента магистратите се съвещават и правят анализ на събраните доказателства, за да се установят дали самопризнанията на Илиян Здравков не са измислени.

 

Коментари

Новини Варна