IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
България
11:23 | 16 септември 2015
Обновен: 15:07 | 18 април 2024

ПФ цакат партньорите със свой човек за КС

Фронтът не приема решението за единна номинация

По материала работи: Деян Михайлов
ПФ цакат партньорите със свой човек за КС

Патриотичният фронт ще номинира свой кандидат за съдия в Конституционния съд, съобщава Dnes.bg. Така Фронтът влиза в битката за съдия срещу кандидата на ГЕРБ Константин Пенчев.  

Бившят омбудсман беше издигнат от депутатите на Бойко Борисов миналата седмица. Тогава стана ясно, че Реформаторският блок обмисля дали да номинира свой кандидат, или не. Вчера обаче Реформаторите са решили да нямат своя номинация, обясниха от групата на Блока. 

Мотивът за решението на РБ бил, че трябва да се застане зад единна кандидатура на мнозинството, обясниха десните. Те се отказали и от първоначалната си идея да номинират бившата зам.-шефка на парламента Екатерина Михайлова заради нейната позиция, че не иска да бъде издигана, след като няма подкрепата на ГЕРБ.

Патриотите обаче явно няма да се съобразят с искането за единна номинация на мнозинството. Предстои по-късно днес те да обявят името на кандидата си.  

Днес е последният срок, в който депутатите и партиите могат да правят номинации за член на Конституционния съд от квотата на парламента. БСП няма да издигат кандидат, а ДПС все още не са обявили решението си.  

Вчера президентът Росен Плевнелиев обяви номинациите си за КС от квотата на държавния глава - бившият премиер Филип Димитров и юристката Мариана Карагьозова-Финкова.

Коментари

Новини Варна