IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
България
09:19 | 25 септември 2015
Обновен: 16:15 | 20 април 2024

11 деца стават свидетели срещу стрелеца от Лясковец

Учениците се оплакват, че Петко Петков ги замерял с буркани

По материала работи: Деян Михайлов
11 деца стават свидетели срещу стрелеца от Лясковец

11-ученици са призовани като свидетели по делото срещу 54-годишния стрелец от Лясковец Петко Петков, съобщи "Дарик".

Децата са на различна възраст от СОУ "Максим Райкович". Процесът срещу Петков продължава на 29 септември в Окръжния съд във Велико Търново, който ще заседава четири дни по казуса.
Съдът ще изслуша деца, за които обвиняемият твърди, че са извършвали посегателства върху дома му като чупили с камъни прозоците на жилището му. Учениците пък се оплакваха, че Петков крещял срещу тях от терасата си, като ги заплашвал и ги целел с буркани.

Децата ще бъдат разпитвани по искане на тримата защитници на стрелеца в присъствието на училищен психолог, на педагог и родителите им. Целта е да се направи психологическа характеристика на Петков и да се изясни дали той наистина е бил сериозна заплаха за учениците и дали те са се страхували от него.

Петков е обвиняем за убийството на 40-годишният командос Емил Шарков, както и за опит да убие още петима други спецполицаи. Също така срещу него има повдигнато обвинение за незаконно притежание на оръжие.

Кървавата драма се разигра миналата година на 14 март в Лясковец, след като отряд барети атакуваха жилището на Петков, а той откри огън по тях.

Последното заседание по делото бе на 22 юни. Тогава бе показан щит със следи от кръв по него, за който се твърди, че е на убития командос. Майката на Шарков - Ваня Рибчева и нейната адвокатка изразиха съмнения, че защитното пособие е на спецполицая. Заради това съдът разпореди да бъде извършена експертиза, която да установи дали кръвта по щита е на Шарков. Резултатите от анализите трябва да бъдат огласени по време на делото идната седмица. Очаква се тогава да са пледоариите и процесът да приключи с присъда на първа инстанция.

Коментари

Новини Варна