IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
България
11:01 | 25 септември 2015
Обновен: 20:22 | 4 март 2024

Събират 3000 лв. за баба Божия – глобата й за канабиса

В Самуилово е открита банкова сметка на нейно име

По материала работи: Деян Михайлов
Събират 3000 лв. за баба Божия – глобата й за канабиса

Петричкото село Самуилово събират пари за баба Божия, която трябва да плати 3000 лева глоба заради отглеждане на канабис.

Над 82-годишната жена висеше опасността да влезе в затвора, след като преди 8 години в имота й униформените изкорениха индийски коноп и за това тя получи условна присъда. След това за втори път, през 2011-а година, в нивата й, между фасула, полицаите намерили засадени корени с канабис и районният съд в Петрич й даде ефективна присъда от година и половина.
След съдебни дела, продължили над пет години, тя бе оправдана преди месец. Окръжният съд наложи на възрастната жена само глоба от 1000 лв., както и да плати съдебните разноски в размер на 800 лв.

От кметството обаче обясниха, че жената трябва да плати общо 3000 лева.

Причината е, че от НАП я санкционирали преди няколко дни, с което сумата нараснала, съобщиха от кметството. На баба Божия все още не са й казали, за да не я тревожат. Ако не плати глобите, ще трябва съдия изпълнител да й изземе имуществото. Съседите й разказаха обаче, че вече институциите са й взели най-важното – здравето и спокойните старини.

Повече от месец, след като баба Божия бе оправдана по делото за отглеждане на канабис, жената сподели, че се срамува и не иска да говори след всичко, което й се е наложило да преживее на стари години, съобщава БНТ.

"Не съм виновна за нищо, но вижте какво ми се случи. Срам ме е да изляза в селото, макар че не съм нито лъжкиня, нито крадла", казва Божия.

Жената иска сама да заплати глобите, ако може да събере толкова пари, но с пенсията й това е невъзможно. За около месец в сметката й са събрани около стотина лева.

Коментари

Новини Варна