IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
България
19:20 | 26 септември 2015
Обновен: 02:20 | 19 април 2024

Щети за 2 млн. лв. след дъжда в Плевен

Вчера в града за час се изляха 40 литра на квадратен метър

По материала работи: Златина Добрева
Щети за 2 млн. лв. след дъжда в Плевен

Община Плевен се обръща за помощ към Междуведомствената комисия за бедствия и аварии. "Ще поискаме съдействието на Междуведомствената комисия по бедствия и аварии към Министерския съвет и в понеделник ще бъде отправено официално искане за помощ от там. Това обяви пред медиите арх. Трифон Иванов - вр.и.д. кмет на Плевен, цитиран от Дарик.

Вчера в Плевен за час се изляха 40 литра на квадратен метър дъжд. Арх. Иванов не скри, че Кризисният щаб е обсъждал и въвеждане на бедствено положение в Плевен, което не се е наложило благодарение на хората и институциите, участвали в преодоляването на кризисната ситуация.

Сред критичните точки в града, след разразилата се буря снощи, арх. Трифон Иванов посочи района на бившия Базар, магазин Била, изхода за София в близост до завод Яна, където незабавно е започнало разчистването от заседнали автомобили и изпомпване на водата.

Своевременно е започнало и разчистването на паднали дървета и клони в централната част на Плевен и всички критични места, за които са получени сигнали.

Основните щети от стихията са в село Буковлък, където на една от улиците асфалтовата настилка е изцяло отнесена от водата. Седем къщи в селото са наводнени и в момента се почистват от наносите, довлечени от водата.

По-конкретни данни за стойността на нанесените щети ще има към края на неделния ден, но по предварителни изчисления, щетите ще са за над 2 млн. лева, предвид разрушената улица и отводнителни канали в село Буковлък, сподели арх. Трифон Иванов.

В понеделник екипи на Междуведомствената комисия по бедствия и аварии ще бъдат в Плевен, за да окажат съдействие при огледите на щетите, нанесени от водната стихия.

Коментари

Новини Варна