IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
България
10:16 | 13 октомври 2015
Обновен: 22:37 | 29 април 2024

Ще си имаме ядове с "Витиня" и през зимата!

Експерт предупреждава за опасността в най-дългия ни тунел в България

По материала работи: Деян Михайлов
Ще си имаме ядове с "Витиня" и през зимата!


Тунела "Витиня" не за пръв път стават инциденти. През зимата там отново ще има проблеми", смята Йонко Иванов от Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка.
"Аварийната лента винаги е във вода, а през зимата тя става на лед. От стените в тунела се стича вода, която отива и в другото платно. В тази зона с износени гуми и малко по-висока скорост тръгвате с вратите напред. Осветлението там е най-лошо от това на всички останали тунели", посочи той пред "Нова Телевизия".

Според него нищо не пречи скоростта за влизане в тунела да бъде намалена на 30-40 км/ч, а на влизане и излизане от тунела да бъдат поставени камери.

"Господата с костюмите в парламента, ако не разбират от тази работа, да си наемат хора, които могат да я свършат", настоя Иванов.

Миналият четвътък в тунела стана верижна катастрофа с 50 автомобила, като причините за нея все още се изясняват. Тогава очевидци разказаха, че на платното е имало разлято гориво. Експерти посочиха, че е възможно големият дъжд, заедно с праха в тунела, да са направили повърхността хлъзгава. Тъжната равносметка я знаем - три жертви и десетки ранени.

Коментари

Новини Варна