IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
България
14:10 | 14 октомври 2015
Обновен: 13:42 | 24 април 2024

Мъж осъди община заради неопесъчен път

Община Девин трябва да плати 525 лева на потърпевшия

По материала работи: Деян Михайлов
Мъж осъди община заради неопесъчен път

Заради неопесъчен път, община Девин трябва да плати 525 лева на мъж, който си е потърсил правата в съда.

Районният съд в родопския град наложи на управата да плати обезщетението, заради щетите, които пътят е нанесъл по автомобила на Борислав Пеев. 

Всичко започва от една февруарска сутрин на един път. Борислав пътувал с колата на майка си.

"И колата всъщност попадна в заледен участък и стана напълно неуправляема. Нямаше как да предприема никаква спасителна маневра, тъй като насреща имаше автомобил, а в дясно стълб. Имах около 15 м спирачен път", обясни Борислав Пеев пред Нова телевизия.

"Автомобилът не можа да спре и се ударих в спрелия пред мен руски джип", разказва потършевшият.

За щастие при инцидента няма пострадали. Следват обаче два акта. Едният - за 20 лв. на снегопочистващата фирма, че не е опесъчила пътя. Вторият - на Борислав, за движение с несъобразена скорост. Той обаче не е съгласен и започва съдебна битка със собственика на пътя - Община Девин.

"За да докажем, че все пак някой не си е свършил работата. Вещото лице доказа, че моята скорост е била 20 км/ч, което е в рамките на нормалното за участъка. Доказа се практически, че аз не съм се движел с несъобразена скорост. А основната причина е заледеният участък от пътя", добави Борислав Пеев.

Решението на Районния съд подлежи на обжалване и от двете страни. От местната управа обясниха, че още не са решили как ще действат в случая. Борислав обаче смята да продължи съдебната битка.

"Много пъти съм си задавал въпроса, ако случайно пресичаше пешеходец и аз не можех да спра, може би щеше да стане най-лошото", каза още Борислав Пеев.

Коментари

Новини Варна