IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
България
12:01 | 16 октомври 2015
Обновен: 18:09 | 20 април 2024

Без компромиси с нелегалните, подкрепа за граничарите!

ВМРО пак зове да се изпрати армията на браздата

По материала работи: Деян Михайлов
Без компромиси с нелегалните, подкрепа за граничарите!

След инцидента в Средец, при който нелегален мигрант от Афганистан беше убит, вероятно от рикоширал куршум, ВМРО призова за солидарност към граничарите, които трябва да са  безкомпромисни, когато пазят браздата.

"Българското общество трябва да подкрепи служителите на МВР, а не да им се внушава вина", настояват воеводите в позиция, разпространена от пресцентъра на партията.

Те изразяват пълна солидарност с "момчетата, командировани по границата и разделени от семействата си, за да границите ни".

"Няма по-ценно от човешкия живот, но по целия свят неподчинението на полицейските разпореждания означава риск за живота и това е избор, който всеки сам взема", напомня ВМРО.

Според патриотите причината за случилото се е неадекватна европейска политика, наложена от Брюксел, която насърчава имигрантите. 

От години ВМРО предупреждава за опасностите от нелегалната имиграция, която често се крие зад бежанските проблеми. Именно по инициатива на патриотите бяха приети и законови поправки, които да ускорят довършването на оградата по българо-турската граница, припомнят от партията.

"ВМРО не отстъпва от позицията, която многократно е защитавала, че армията трябва да бъде изпратена по границата, за да бъде защитена страната ни, както и европейската сигурност. Призоваваме правителството да преосмисли позицията си за подкрепа на турската политика по бежанския въпрос. Очевидно е, че Турция системно допуска към България групи от опасни мигранти", настояват още воеводите.

Коментари

Новини Варна