IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
България
15:11 | 16 октомври 2015
Обновен: 03:34 | 21 април 2024

Хотел уволни кинезитерапевти, не били "хубави"

Опитът им не бил никак важен, само визията им

По материала работи: Деян Михайлов
Хотел уволни кинезитерапевти, не били "хубави"

Кинезитерапевти били принудени да напуснат работа, защото не били "млади, слаби и хубави".

 

Сега Комисията по дискриминация ще решава виновни ли са собствениците на луксозния спа хотел в Созопол, който поставил условието на работничките си.

 

Иванка започва битка за правата на трите свои служителки, защото приела унижението им и като свое. Именно тя ги отвежда да работят в петзвезден комплекс край Созопол. Имала договор за наем на спа центърът в него.

 

По думите й още с отиването в комплекса собствениците започнали да критикуват трите масажистки, които са на възраст между 47 и 52 години.

 

Тази, която била с най-неподходяща според собствениците визия, е Габриела Пискова. Жената е на 52 години. Има дългогодишен стаж и квалификации за работа в СПА центрове.

 

"Никой не ме е питал за моя опит. Казаха само: "Искаме млади хора да работят в СПА центъра". За мен това беше 10 дни психически тормоз", разказа Габриела пред Нова телевизия.

 

Тя и колежките й не желаят да споделят името на комплекса и хората, срещу които водят дело за дискриминация. Не се борели и за пари. Искали просто извинение.

 

Изслушването пред Комисията по дискриминация приключи. Предстои разглеждане на писмените становища на страните и решение от тричленен състав от комисията.

 

Коментари

Новини Варна