IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
България
19:50 | 16 октомври 2015
Обновен: 17:45 | 17 април 2024

Екстрадират в Холандия трима търсени за тероризъм

Те бяха задържани на "Капитан Андреево" на 5 октомври

По материала работи: manager
Екстрадират в Холандия трима търсени за тероризъм

Тримата холандски граждани, издирвани за тероризъм и задържани у нас, ще бъдат екстрадирани в Холандия, реши окончателно днес Хасковският окръжен съд.

Това стана факт след изтичането на 3-дневния срок, в който тримата можеха да оттеглят даденото съгласие на първото дело по екстрадицията им на 12 октомври. Днес те потвърдиха, че искат да бъдат предадени и разследвани в Холандия.

17-годишната Шаима Калоуа, 22-годишният Илиас Хасан и Юнес Айса на 18 г., бяха арестувани на 5 октомври на ГКПП "Капитан Андреево" по издадена от Холандия европейска заповед за задържане.

Тримата са разследвани за тероризъм, а според холандските власти са пътували за Сирия, където да се включат във войната.

По техните думи те отивали в Сирия с цел туризъм, без да обяснят, защо са избрали за това държава, която е във война.

Холандските власти ще бъдат уведомени веднага за решението на съда. Предстои задържаните да бъдат транспортирани до следствения арест в София, където ще изчакат да бъдат взети от холандците.

dnes.bg

Коментари

Новини Варна