IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
България
14:50 | 17 октомври 2015
Обновен: 22:08 | 20 април 2024

Силите ни на границата не са с добро оборудване

Съкратени са 1200 гранични полицая, ще се назначат 200

По материала работи: Юлиян Атанасов
Силите ни на границата не са с добро оборудване

"Граничният полицай, който застреля мигрант в Средец, е възпрепятствал 50 афганистанци да дойдат в София. Вместо да се изплаши и да избяга, той е опитал да ги спре. А ние го нападаме". Това заяви депутатът Емил Димитров - Ревизоро по повод инцидента край българо-турската граница от четвъртък през нощта пред Нова тв.

 

 Същевременно, експертът по сигурността проф. Николай Радулов изрази тревога, че силите ни по границата не са достатъчно добре оборудвани: "Има хора, които не са минавали подготовка. Самите граничари са много зле оборудвани. Хората, които са командировани пък въобще не са оборудвани и подготвени за работа на границата".

 

 "Въпросът за некомпетентното управление е свързан с това, че в Гранична полиция преди няколко години бяха съкратени 1200 души, а сега ще бъдат назначени само 200. Тези 200 души сега се набират и се обучават и чак догодина може би ще започнат да работят", изтъкна Радулов.

Коментари

Новини Варна