IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
България
14:38 | 19 октомври 2015
Обновен: 21:11 | 2 май 2024

Убиецът на малкия Петьо: Искам по-ниска присъда!

Никой не е застрахован, съжалявам, заяви бизнесменът Пъков

По материала работи: Деян Михайлов
Убиецът на малкия Петьо: Искам по-ниска присъда!

Апелативният съд в Пловдив ще реши до месец какво да бъде окончателното наказание за бизнесмена Цветан Пъков. Той обжалва присъдата си от 4 години затвор за това, че през месец април блъсна и уби 6-годишния Петьо Гевечанов на улица в Панагюрище.

Присъдата на Цветан Пъков беше намалена с една трета от 6 на 4 години заради самопризнанията, които той направи. Според свидетелски показания Пъков е карал много бързо и е навлязал в насрещното платно за движение, когато е прегазил малкия Петьо. 

"26 години съм професионален шофьор, карал съм линейка. Ако съм имал и на 200 процента шанс да избегна сблъсъка, щях да го направя", каза Пъков пред съдиите.
 
"Никой не е застрахован от подобно нещо, бих направил абсолютно всичко да избегна удара. Съжалявам, искам по-ниска присъда", заяви преди минути в съдебна зала бизнесменът.

Присъдата се обжалва не само от Пъков, но и от родителите на загиналото дете – Десислава и Петър Гевечанови. Те поискаха от съда да им бъдат върнати веществените доказателства – дрешките и обувките, с които е бил Петьо по време на инцидента, тъй като за тях те имат сантиментална стойност.

"Когато излезе на пътя и тези, които го подкрепят, трябва да се молят да не е срещу тях, защото пак ще направи същото, тъй като няма да се промени", каза пред съдебната зала майката на убитото дете Десислава Гевечанова. 

Защитата в лицето на адвокат Константин Симеонов настоя за намаляване на присъдата, тъй като подсъдимия е признал вината си за случилото се. 

Според прокурора по делото, във войната в Ирак и Сирия има по-малко загинали, отколкото във войната по пътищата у нас. Над 370 души са загиналите за последната година, сред които има и деца.

"Според нас трябва да се наблегне на генералната превенция – това наказание да се потвърди, с оглед възпиращата роля по отношение на други недобросъвестни водачи", заяви пред Dnes.bg прокурорът в Апелативна прокуратура-Пловдив Огнян Урбалов.

Коментари

Новини Варна