IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
България
18:40 | 19 октомври 2015
Обновен: 15:38 | 27 април 2024

От утре - облачно, дъждовно и типично есенно

Още през нощта облачността ще започне да се увеличава

По материала работи: Пламен Янков
От утре - облачно, дъждовно и типично есенно

През нощта от северозапад облачността ще започне постепенно да се увеличава, като до сутринта над цялата страна ще бъде облачно, предава агенция Днес. Минималните температури ще бъдат между 8 и 13 градуса. Около обяд ще завали, главно в Северозападна България. В Източна България ще духа слаб югоизточен вятър. Максималните температури ще са между 17 и 22 градуса, по-ниски в Северозападна България. 

 

По Черноморието ще бъде облачно, след обяд и привечер с валежи по южното крайбрежие. Ще духа слаб югоизточен вятър. Максималните температури ще са между 18 и 21 градуса. Температурата на морската вода е 17-19 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

 

Над планините ще е облачно. След обяд ще превали слабо над западните части от Стара планина. Ще духа слаб, по високите части - умерен югозападен вятър. Температурите ще се понижат слабо и максималната на височина 1200 метра ще е 16 градуса, на 2000 метра - около 11 градуса.

 

През нощта срещу сряда вятърът в цялата страна ще се ориентира от северозапад, ще се усили и с него ще нахлува студен въздух. Дневните температури ще се понижат значително и максималните няма да надхвърлят 11 - 16 градуса. 

 

Ще преобладава облачно време, на много места с валежи. В четвъртък вятърът ще отслабне, временно ще се ориентира от изток-североизток. Ще се понижат и минималните температури. Над по-голямата част от страната облачността ще остане значителна. След временно спиране, по-късно през деня от югозапад, валежите ще се активизират.

 

Коментари

Новини Варна