IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
България
14:59 | 20 октомври 2015
Обновен: 05:55 | 21 април 2024

Незаконна двуетажна къща се срути в "Столипиново"

Собствениците ѝ са в Германия, строили без разрешително

По материала работи: Деян Михайлов
Незаконна двуетажна къща се срути в "Столипиново"

Незаконна сграда се е самосрутила тази сутрин в ромския квартал "Столипиново" в Пловдив, заяви пред Агенция "Фокус" Емил Начев, изпълняващ длъжността кмет на район "Източен". 

При инцидента не са пострадали хора, а е затрупан само един лек автомобил, който е на хората, строили масивния имот. "Сградата е двуетажна и в процес на строеж, затова и там не е имало хора", каза още Емил Начев.

Срутил се е вторият етаж, като първят все още се държи, но всеки миг ще падне. Районът е отцепен от полицията и общинска охрана, за да няма инциденти с хора, докато сградата е все още нестабилна. От общината ще сложат и ограда от метални платна, за да не стане инциденти през нощта. 

Кметът обясни, че от направената проверка става ясно, че обекта се строи без разрешително, а собствениците им живеят в Германия. В България са синовете им, които са поели задължението, че лицензирана фирма ще изготви проект за разрушаване на сградата. 

Строежът трябва да бъде премахнат в най-кратки срокове, а по казуса проверка извършва и Районната прокуратура.

Коментари

Новини Варна