IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
България
09:56 | 25 октомври 2015
Обновен: 12:42 | 3 май 2024

Жалба срещу инструкция на ОИК в Тервел

ЦИК ще се произнесе по случая

По материала работи: Слав Велев
Жалба срещу инструкция на ОИК в Тервел

В ОИК Тервел е разгледана постъпила жалба срещу инструкция, дадена по време на обучението на членовете на секционните избирателни комисии, информира "Дарик".
 

Жалбата е от Исмет Абил Абил, постъпила е на 23.10. и е адресирана до ЦИК. В нея е изложена информация, че по време на обучението на членовете на СИК от Общинска избирателна комисия в Тервел, проведено на 19.10.2015 г., е предоставена инструкция, според която членовете на СИК са задължени да извършват проверка в общинска служба „ГРАО” Тервел на всеки един избирател с лична карта, издадена след 24.04.2015 г., дори и при условие, че същия е включен в избирателните списъци за провеждане на изборите за общински съветници и кметове `2015 г.
 

24 април т.г. бе последната дата, на която новата адресна регистрация ще се зачита за гласуване.
 

Във връзка с гореизложеното, ОИК Тервел счита, че не следва да взема отношение по случая, тъй като се касае за жалба срещу нейни действия.
 

ОИК взе решение да изпрати по компетентност жалбата на г-н Исмет Абил Абил на Централната избирателна комисия, за произнасяне по случая.

 

 

Коментари

Новини Варна