IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
България
10:31 | 26 октомври 2015
Обновен: 00:47 | 6 май 2024

Температурите паднаха, цените на гумите скочиха

Гумаджии си измисляли криви джанти, за да приберат парите

По материала работи: Деян Михайлов
Температурите паднаха, цените на гумите скочиха

Опашките за смяна на летните гуми със зимни вече започна, а с това се вдигнаха, както цените на самите гуми, така и на услугите, съобщава "Монитор".

Ако до преди десетина дни монтажът, демонтажът и балансът на четири гуми на лек автомобил излизаше около 35-36 лева, то от вчера вече масово дерат шофьорите с около 40 лева.

Цената набъбва, ако се налага и ремонт по гумата или джантата.

"В повечето случаи на клиентите се казва, че се налага изправяне на джантите, или че гумата изпускала, без дори да има такова нещо. Тогава най-обикновената смяна може да излезе и 70-80 лева", оплакват се клиенти на голям сервиз за гуми в столицата.

Хората използваха почивния уикенд, за да подготвят колите си за по-ниските температури. Гражданите обаче останали неприятно изненадани от по-скъпите услуги и по-скъпите гуми. Само до преди седмица справка в интернет показала една цена, а този уикенд разминаванията вече били от по 10-15 лв. на гума.

От гумаджийниците обясниха поскъпването с това, че до преди десет дни шофьорите са гледали миналогодишните партиди от гуми.

Коментари

Новини Варна