IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
България
14:34 | 26 октомври 2015
Обновен: 18:09 | 17 април 2024

Христо Мутафчиев даде Сидеров на прокурор

Оплака се и на СЕМ, и на парламента от поведението му

По материала работи: Деян Михайлов
Христо Мутафчиев даде Сидеров на прокурор

Както се закани още снощи председателят на Съюза на артистите в България Христо Мутафчиев внесе сигнал срещу лидера на "Атака" Волен Сидеров до главния прокурор, съобщи БТА като се позова на от източници от обвинението.

В сигнала се изразява възмущение от действията на Сидеров и се иска снемане на имунитета му. Сигналът е адресиран и до председателите на НС и СЕМ.

Поредното нахлуване на националиста и негови депутати и симпатизанти в сградата на НАТФИЗ снощи стана повод Сидеров да отнесе и критики от парламентарната комисия по културата и медиите. Депутатите от нея остро осъдиха поведението му.

"С безцеремонното си нахлуване в НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов" на 25 октомври Волен Сидеров и придружаващите го демонстрираха погазване на правовия и обществения ред", се посочва в позиция на комисията.

Посегателството срещу храма на изкуството е посегателство не само срещу младите културни дейци, но и срещу духа и интелекта на България, заявяват членовете на парламентарната комисия по културата.

В своята позиция те определят поведението на Сидеров като недопустимо, а действията му - като явно неуважение към обществото.

"Обръщаме се към всички колеги народни представители да подкрепят внесеното искане на главния прокурор на България за снемане на имунитета на народния представител Волен Сидеров", призовават членовете на парламентарната комисия по културата и медиите.

Главният прокурор Сотир Цацаров вече поиска от Народното събрание разрешение за задържане на Сидеров и депутата от "Атака" Десислав Чуколов за извършено хулиганство и принуда в НАТФИЗ.

Коментари

Новини Варна