IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
България
16:12 | 27 октомври 2015
Обновен: 07:22 | 3 май 2024

Рестартират процеса срещу Станишев за оня доклад

Апелативният съд върна делото на прокуратурата

По материала работи: Деян Михайлов
Рестартират процеса срещу Станишев за оня доклад

Процесът срещу бившия премиер Сергей Станишев за изгубването на седем класифицирани документа ще започне отново.

Делото бе върнато от Софийският апелативен съд на прокурора с предоставен му едномесечен срок да го внесе отново в съда. Това информираха от прокуратурата, съобщи БТА.
Делото се връща, защото Станишев не може да получи препис от предложението на прокуратурата, с което да бъде глобен. Заради това на няколко пъти процесът бе отлаган.

В мотивите си САС приема протеста за основателен по всички изтъкнати от прокурора аргументи. Според апелативния съд - градският съд е прекратил съдебното производство незаконно, защото няма каквато и да е процесуална предпоставка за това.

"Софийският апелативен съд смята, че никакви права на обвиняемия и защитниците не могат да бъдат нарушени в наказателния процес по силата единствено на факта, че който и да е документ е засекретен", се казва в мотивите на съда.

Софийският апелативен съд е върнал делото на Софийския градски съд за продължаване на съдопроизводствените действия по него.

Коментари

Новини Варна