IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
България
12:30 | 31 октомври 2015
Обновен: 01:37 | 25 април 2024

Тръбопровод е спукан в землището на село Ценино

Няма застрашени хора и населени места

По материала работи: Деян Михайлов
Тръбопровод е спукан в землището на село Ценино

Сигнал за възникнал инцидент с тръбопровод за нефтопродукти в землището на село Ценино е получен в полицията рано тази сутрин, съобщиха от ОД на МВР - Сливен. 

При извършване на оран със селскостопанска машина е засегнат продуктопровод, при който се е получило изтичане на гориво. 

Районът е отцепен. На мястото на инцидента са екипи на Районно управление "Полиция" - Нова Загора и РС "ПБЗН". Подаването на гориво е преустановено своевременно. 

Към момента експерти от фирмата собственик уточняват количеството на изтеклото гориво и щетите, нанесени на съоръжението. Няма пострадали. Няма застрашени хора и населени места.

Екип от експерти на РИОСВ-Стара Загора и Регионална лаборатория към Изпълнителна агенция по околна среда пътуват към мястото в село Ценино, община Нова Загора, където в ранните сутрешни часове е възникнал инцидентът. На място експертите ще установят какви са засегнатите площи и незабавните мерки, които трябва да се предприемат за минимизиране на щетите от разлива.

Коментари

Новини Варна