IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
България
11:59 | 1 ноември 2015
Обновен: 17:12 | 28 април 2024

Плевнелиев към депутатите: Нека си научим уроците от тези избори!

Излезте и гласувайте, имайте мнение и го отстоявайте, призова държавният глава

По материала работи: Златина Добрева
Плевнелиев към депутатите: Нека си научим уроците от тези избори!

След хаоса в столичната зала "Арена Армеец", в която два дни бяха заключени като заложници представители на секционните избирателни комисии, президентът Росен Плевнелиев апелира към депутатите да научат уроците си от този вот.

Според него за пореден път вече правим избори и не може винаги да е едно и също.

"Нима не можем да научим уроците си и да прогресираме и подобряваме? Нима винаги ще търсим обясненията само в поредния народен избраник, който отново е променил изборното законодателство в една или друга полза?", коментира държавният глава.

Плевнелиев призова политиците, ако нещо не работи, да го подобрят, а "ако то не работи пред очите на целия народ, още по-важно е да се подобри".

Според него е важно хората да видят прогрес, защото ще го оценят.

След като даде своя глас за предпочитания от него кандидат за кмет на столичния район "Витоша", президентът призова всички да последват примера му.

"Не можем да се затворим зад вратите на апартаментите си, да се отчуждим от собствената си държава. Напротив - трябва да имаме мнение и да го отстояваме, а това става или по време на избори или с механизмите на пряката демокрация, което е референдума", каза той.

Според него и в двата случая българският народ е големият играч на сцената и има голямата дума, която може да използва по начин, по който той намери за добре да си оправи държавата и да я предвижи напред.

"Важно е да гласуваме", категоричен е Плевнелиев.

Той поздрави българите с празника, който честваме днес – Денят на народните будители.

"Днес ние почитаме книжовниците, просветителите, революционерите на България, всички, които спомогнаха нашето национално самосъзнание да просъществува, да се развива и да можем да предаваме на следващите поколения с гордост това, че сме българи и постиженията на нашата нация", отбеляза президентът.

Коментари

Новини Варна