IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
България
13:10 | 1 ноември 2015
Обновен: 17:45 | 12 май 2024

Арест за баща и син за купуване на гласове

Те са задържани в сливенското село Крушаре

По материала работи: Златина Добрева
Арест за баща и син за купуване на гласове

Баща и син са задържани за търговия с вот в сливенското село Крушаре, съобщават от Областната дирекция на МВР в Сливен. По случая е започнато досъдебно производство за извършено престъпление против политическите права на гражданите, допълват от там.

В събота, 31 октомври, от търговски обект в сливенското село Крушаре и от дома на собственика – 53-годишен мъж, са иззети списъци с имена и парична сума в размер на 900 лева.

От проведените допълнителни оперативно-издирвателни мероприятия са установени свидетели и лица, получили пари, за да упражнят правото си на глас за определен кандидат. Свидетелите са разпитани пред съдия, посочва dnes.bg.

В хода на разследването е задържан и синът на мъжа – 34-годишен мъж от същото село, за когото има данни, че е подпомагал баща си в тази дейност.

Операцията е осъществена под надзора на Районна прокуратура-Сливен със съдействието на жандармерията. Двамата мъже, които са криминално проявени, са задържани за 24 часа в РУ-Сливен.

Коментари

Новини Варна