IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
България
13:58 | 1 ноември 2015
Обновен: 11:13 | 26 април 2024

Цачева: Ще има ремонт на Изборния кодекс

Имало е проблеми на първия тур на вота, призна председателят на парламента

По материала работи: Златина Добрева
Цачева: Ще има ремонт на Изборния кодекс

Председателят на парламента Цецка Цачева даде заявка за промени в Изборния кодекс. Според нея първият тур на местния вот е показал редица затруднения при отчитане резултатите от изборния ден.

"Част от тях са технически - въпрос на организация, вероятно има и проблеми, които произтичат от самите изборни правила, посочи председателят на парламента.

След като се направят анализите, след приключване на изборите, е вероятно да се стигне до промяна на част от правилата в Изборния кодекс", прогнозира Цачева, цитирана от БТА и dnes.bg. Тя гласува на балатожа в Плевен и обяви, че е дала глас за бъдещето на града.

"Това са младите хора, хората в активна възраст, които са наследници на Анастасия Димитрова. Честит празник на всички плевенчани", каза Цецка Цачева като ползва повода - днешния Ден на будителите тя припомни името на възрожденската учителка, която е създала точно в Плевен първото в България светско девическо училище.

"Град със славно минало и традиции съм убедена, че има и славно бъдеще, нужно е само да продължим", допълни председателят на 43-тото Народно събрание.

Коментари

Новини Варна