IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
България
18:54 | 3 ноември 2015
Обновен: 04:36 | 14 май 2024

Протестиращи полицаи затвориха страната

Униформените обясниха, че ако им се отнемат социалните привилегии ще подадат оставки

По материала работи: Борис Проданов
Протестиращи полицаи затвориха страната

Недоволни служители на полицията са блокирали АМ “Тракия“, проходите Шипка, Хаинбоаз и Маказа, както и някои областни дирекции на МВР. По непотвърдена информация смятат да протестират и полицаите, които охраняват границата ни с Турция. Те възнамеряват да спуснат бариерите, което ще доведе до дълги опашки на граничните пунктове.След като полицаите блокираха движението в Хасково на булевард “България“ за около час, протестът им се отправи, с автомобили, към АМ “Марица“. До разклона на село Крепост обаче шествието спря. Синдикалните лидери се опитаха да овладеят протеста, но около 50 униформени със знамена се отправиха пеша към детелината Димитровград-Свиленград и блокираха движението към Турция за около 10-15 минути. Полицаите обясниха, че ако им се отнемат социалните привилегии ще подадат оставки.

 

След молба от председателите на синдикатите, униформените отстъпиха и вдигнаха блокадата, така че да не пречат на движението към Турция. На пътя Хасково-Димитровград има 8-10-километрови опашки. ТИР-овете започват да се придвижват към Турция. Засега няма яснота как ще продължат протестите. Русенските полицаи излязоха на протест и затвориха кръговото кръстовище пред сградата на Областната дирекция на полицията в центъра на града. Това създаде задръстване в пиковия час. Над 500 служители на Областната полиция на МВР в Пловдив излязоха на спонтанен протест заради готвените промени в системата. В момента те са блокирали кръстовището на булевардите “Цар Борис Трети Обединител“ и “Шести септември“ до Духовната семинария.

 

По-рано днес Иво Тодоров от Синдиката на служителите на МВР в Пловдив съобщи, че над 500 служители на пловдивската дирекция вече са подали 150 рапорта за напускане. Близо сто служители на МВР от Велико Търново протестираха след работа пред сградата на Районното полицейско управление в града. Полицаи от Габрово ще протестират утре, като блокират движението през прохода Шипка в 18 часа, каза за “Хоризонт“ Николай Ников, председател на местната синдикална организация на служителите в МВР. Той уточни, че няма информация негови колеги да са протестирали на прохода Шипка днес, както беше обявено в медиите. Синдикатите обмислят общонационален протест на 8 ноември.

Коментари

Новини Варна