IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
България
08:45 | 4 ноември 2015
Обновен: 01:47 | 25 април 2024

Ще свикат извънреден Съвет по отбрана

Военните ще се присъединят към протеста на полицаите

По материала работи: manager
Ще свикат извънреден Съвет по отбрана

Извънреден Съвет по отбрана насрочи за днес министърът на отбраната Николай Ненчев. Причината - орязвнето на социалните права на военнослужещите с разписаните пари за сектора в бюджета за догодина, съобщава КРОСС.

Военните ще се присъединят към протеста на полицаите, каза председателят на Националния синдикат „Отбрана" Тодор Воденов. По думите му решенията, заложените в бюджет 2016, за сериозни орязвания на социалния пакет за служителите в сектор "Сигурност", сериозно нарушават професионалния им и социален статут.

Доходите намаляват почти с 10%, обезщетенията също се намаляват драстично. Този подход, който правителството този път отговорно е приело, е в разрез с разговорите, с обещанията, които те имаха. Да, ние сме съгласни, че е необходимо да бъдат извършвани реформи, но реформите не бива да бъдат извършвани с цената на намаляване на социалния и професионалния статут на хората от отбраната и сигурността, заяви Воденов. 

Освен военните, към протеста на полицаите ще се присъединята и надзирателите от затворите, чийто социални права също са редуцирани.

 

Коментари

Новини Варна