IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
България
19:20 | 4 ноември 2015
Обновен: 21:00 | 22 април 2024

Калфин зад полицаите: 20-те заплати да останат!

Така било по Кодекса за социално подпомагане

По материала работи: Златина Добрева
Калфин зад полицаите: 20-те заплати да останат!

20-те работни заплати на полицаите при пенсиониране трябва да останат, както го пише в приетия Кодекс за социално подпомагане. Това каза вицепремиерът и министър на труда и социалната политика по време на блиц контрола в Комисията по труда, демографската и социалната политика, цитиран от "Фокус“.

"Мнението си по тези теми съм го изразил нееднократно и публично, още тогава, когато заедно със синдикатите обсъждахме различните варианти по промени в кодекса. 20-те работни заплати би трябвало да останат, както го пише в приетия Кодекс за социално подпомагане. Има срок да се диференцират длъжностите в съответното ведомство - кои работят в тежки условия и кои са тези, които работят в нормални условия", коментира той.

Мнението ми съвпада изцяло с мнението на парламента. Това, което беше обявено днес сутринта е изцяло в унисон с Кодекса за социално подпомагане – полицаите да запазят 20-те си заплати. Има свободни места и ако някой се огледа в заплатите на тези хора, да заповяда в сектора“, добави още той, цитиран от dnes.bg.

Коментари

Новини Варна