IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
България
21:20 | 8 ноември 2015
Обновен: 09:43 | 24 април 2024

След кървавата драма в Сливен: Учат родители да говорят с децата

Утре в градът е ден за траур, до сряда децата няма да учат

По материала работи: manager
След кървавата драма в Сливен: Учат родители да говорят с децата

Извършителят на убийството на 15-годишната Симона от Сливен беше преместен от болницата в следствения арест. Срещу него има обвинения за убийство по особено жесток начин и за опит за убийство на още двама души.

Това са приятелят на ученичката и психоложката на гимназията, която опита да защити момичето.

Стефка Султанова е с 18-годишен стаж като психолог в гимназията по икономика. Във фаталния петък опитва да защити Симона и е намушкана с нож от нападателя. След тежка операция, опасност за живота й вече няма. 

Стефка разказва, че съжалява за детето. "Какво мога да кажа, просто бях там, това е. Бях много близка с детето и то ми вярваше..." 

Тя обаче не се чувства герой, дори напротив. 

Днес в училището бяха повикани всички преподаватели, без да знаят защо. От регионалния инспекторат става ясно, че на срещата присъстват и психолози.

"Ще има родителска среща, родителите ще се учат да наблюдават децата, психолозите заедно с класните ръководители ще влизат в класовете и ще разговарят с децата, това е. Просто децата трябва да бъдат успокоени.", каза Бисерка Василева от РИО-Сливен пред bTV.

Дните до сряда са неучебни, утре в града е обявен ден на траур.

dnes.bg

 

Коментари

Новини Варна