IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 21°
България
09:24 | 9 ноември 2015
Обновен: 09:35 | 23 април 2024

Синдикален лидер в МВР: Пакетът "Горанов" е касапница!

Полицаите не искат оставки на политици, твърди Галентин Грозев

По материала работи: Златина Добрева
Синдикален лидер в МВР: Пакетът "Горанов" е касапница!

Пакетът "Горанов" е касапница”. Така Галентин Грозев от Синдикален алианс "Сигурност в МВР" коментира неуспелия проект за реформи в силовото ведомство, който вдигна на бунт родната полиция. "Спонтанните протести бяха заради спонтанната провокация", категоричен бе Грозев.

Той заяви, че към днешна дата униформените ще настояват не просто за запазване на съществуващите социални придобивки, а и за развитие на системата и заетите в нея.

"Не можеш да имаш уважение и доверие на човек, който изглежда като клошар в собствения си кабинет, с униформа, която в повечето случаи си е купувал сам", коментира още Грозев пред Нова тв. Според него полицаите не искат и не очакват оставки на властимащи.
"Не е продуктивно да сменяме един политик с друг", настоя синдикалният лидер.

В първия ден от новата седмица очакваме и първите разговори по новата реформа в МВР.
В неделя министри, синдикати и депутати от управляващото мнозинство постигнаха съгласие да оттеглят спорните текстове от Закона за бюджета, които извадиха униформените на улицата и да опитат, в диалог с профсъюзите, да договорят новите параметри на реформата.

В парламента вече е внесен нов проектозакон за МВР, който по думите на вътрешния министър Румяна Бъчварова е добра основа за начало на преговорите.

Засега е ясно, че въпреки оттеглените промени да орежат 20-те им заплати при пенсиониране, броят на дните отпуска и надбавката за стаж, протестът под пагон ще продължи на 12 ноември, когато се очаква на първо четене да бъде приет законопроектът на бюджета за 2016-а.

Протестът в четвъртък ще се проведе от 13 до 20 часа отново пред сградата на Народното събрание, уточнява днес.бг.

Коментари

Новини Варна