IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
България
12:19 | 11 ноември 2015
Обновен: 09:52 | 18 май 2024

Танев отсече: Часовете по физическо остават!

Според министъра нашите университети не отстъпват на тези зад граница

По материала работи: Слав Велев
Танев отсече: Часовете по физическо остават!

Часовете по физическо възпитание няма да се намаляват. Това обяви просветният министър Тодор Танев в присъствието на спортния министър Красен Кралев, информира dnes.bg.
 

Танев заяви, че личното му желание е те да бъдат увеличени, като се аргументира с това, че българските деца затлъстяват.
 

По думите му сега няма да има достатъчно време, но догодина ще може те да се увеличат. "Да има здраво поколение зависи единствено от нас", посочи министърът.
 

Танев отрече твърдения, че намаляването на часове би довело до ограничаване на зрелостниците да кандидатстват в университети в чужбина. Министърът каза, че не е против едно такова решение, но изтъкна, че нашите университети не отстъпват на тези в чужбина.
 

Когато има рекламни кампании за кандидатстване в чужди университети, ще имаме готовност на подобно място и наблизо да правим кампания на българските университети, допълни той.
 

Танев даде пример, че университетите с висок рейтинг в Русия се субсидират, а това не се прави у нас, но все пак "ние плуваме на повърхността и добре се задържаме на нея".
 

Министърът обясни също, че по редица предмети часовете не само не се намаляват, но има увеличение.

Коментари

Новини Варна