IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 22°
България
09:08 | 12 ноември 2015
Обновен: 18:48 | 17 април 2024

Полицаите пак ще протестират. Пак пред парламента

По същото време депутатите ще обсъждат проектобюджета

По материала работи: Деян Михайлов
Полицаите пак ще протестират. Пак пред парламента

Полицаите днес отново ще протестират пред сградата на Народното събрание. Протестът им е насрочен за 13.00 часа.

Часът, в който полицаите отново ще стачкуват, е ключов. По същото време в Народното събрание бюджетната комисия ще разглежда проектобюджета за 2016 г.
Вицепремиерът и вътрешен министър Румяна Бъчварова заяви вече, че параграфите от преходните и заключителни разпоредби, в които бяха залегнали оразаните социални придобивки на униформените, трябва да бъдат оттеглени от председателя на бюджетната комисия – Менда Стоянова.

На националния полицейски протест в неделя бе ясно заявено, че служителите на сигурността настояват да бъдат оттеглени параграфите от 9 до 16.

Заседанието на бюджетната комисия е насрочено за 14.30 ч.

Полицейският протест днес е организиран от синдикат Алианс "Сигурност" в МВР. Според неговия председател Галентин Грозев на площада ще дойдат и от Национален синдикат на пожарникарите и спасителите "Огнеборец", Национален синдикат на гражданската администрация и от Синдиката на служителите на затворите в България.

Коментари

Новини Варна