IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
България
16:58 | 12 ноември 2015
Обновен: 18:50 | 17 април 2024

Бедствено положение в Смолян заради огромен пожар

Огънят приближава бензиностанция в покрайнините на града

По материала работи: Деян Михайлов
Бедствено положение в Смолян заради огромен пожар


Бедствено положение в Смолян. Над града гори огромен пожар. Запалила се е гора. Огънят приближава бензиностанция в покрайнините на Смолян. Застрашени са и две села, съобщава Стандарт.


 Все още няма евакуация на населението. Мобилизирани са всички ресурси на пожарната. В помощ са извикани два военни хеликоптера, съобщава Нова телевизия. „Нашите служители са над 40, като на този етап се прави сериозна организация, като в гасенето ще се включат служители на горските стопанства в региона", коментира Симеон Цървуланов, директор на ОД „Пожарна безопасност и защита на населението" в Смолян. 


Според него на този етап няма опасност за населението, но ако продължава пожарът да се разраства, може и да се застраши, както селото, така и жителите му. „Прави се всичко необходимо да се локализира огънят и да не се стигне до по сериозни последствия. Пожарът е огромен", каза още Цървуланов. Пожарникарите са затруднени, тъй като огънят се разпростира в силно пресечена местност и до него се стига трудно. Огнеборците са въоръжени с тупалки и моторни триони, като се правят опити да се пресече пожарът.
Сигналът за него е постъпил в около 15 часа. Пушекът от огъня се разстила почти над целия град, че дори се забелязва и от съседните села.

novini.bg

Коментари

Новини Варна