IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
България
23:28 | 14 ноември 2015
Обновен: 10:23 | 2 май 2024

В Елена отбелязаха традиционния празник на Еленския бут (СНИМКИ)

От месеци насам легловата база в целия регион е резервирана

По материала работи: manager
В Елена отбелязаха традиционния празник на Еленския бут (СНИМКИ)

За четвърта поредна година в Елена отбелязаха традиционния празник на Еленския бут, предаде репортер на Черно море. Интересът към събитието бе огромен.

 

Според представители на туристическият бранш от месеци насам легловата база, не само в град Елена, но и в целия регион е резервирана. Празникът, по традиция, започна в специално утвърдения кулинарен кът с пърлене на прасе в 10.30 часа. Чевръсти домакини, които бяха подготвили богата почерпка за всички гости, помагаха на мъжете и съблюдаваха за действията им.

Програмата продължи с много фолклорни изпълнения и съревнования в различни дисциплини за определяне на „най-як балканджия”.

 

Имаше и специално организирана програма за деца, която продължи през целия ден в сградата на общинската администрация с излъчване на 2D анимации, творческа работилница за оцветяване на керамични фигури, а забавата  завърши с подарък парче сладка торта за всеки малчуган. 

Коментари

Новини Варна