IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
България
13:57 | 16 ноември 2015
Обновен: 01:01 | 29 април 2024

3 години затвор за джигита, убил пешеходец на зебра в Пловдив

Най-лесно е да обвиниш жертвата, покрусен е синът на загиналия

По материала работи: Деян Михайлов
3 години затвор за джигита, убил пешеходец на зебра в Пловдив

3 г. лишаване от свобода постанови пловдивският окръжен съд на Милан Дивеков, който на 12 август т.г. връхлетя с 98 км/ч на пешеходна пътека 63-годишния Димитър Димитров и го уби на място.

Делото мина по съкратеното съдебно следствие, с което се приспадна една трета от наказанието. Чистото съдебно минало и добрата характеристика от работодателя определиха решението на съдия Светлана Станева. Дивеков се лишава и от правото да шофира в продължение на 6 г.

Адвокатът на 24-годишния Милан пледира за условна присъда. Той заяви, че пешеходецът също носи вина, тъй като е трябвало да се огледа, преди да пресече на пешеходната пътека. Тялото на жертвата е отлетяло на 45 метра от удара, по него не е имало здрава кост.

"Ще се запозная с мотивите и ще преценя дали да обжалвам", заяви прокурор Стефани Черешарова. В хода на пледоариите тя поиска ефективно наказание, което да бъде балансирано между смекчаващите и отегчаващите вината обстоятелства.

"При всички случаи ще обжалваме. Не сме доволни от решението. Ако всеки, който убива, получава само по три години, как ще спрат кървавите катастрофи", заяви синът на жертвата Йордан Димитров. Той и сестра му Петя Немска си тръгнаха покрусени от съда. Според тях най-лесно е да обвиниш загиналия, защото го няма да се защити.

Милан Дивеков ще излежи наказанието си при първоначално общ режим в затворническо общежитие от открит тип.

24chasa.bg

Коментари

Новини Варна