IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
България
13:56 | 24 ноември 2015
Обновен: 10:32 | 22 април 2024

Волен си остава волен срещу 6 хил. лева

Националистът съзря, че искат да го отстранят от политиката

По материала работи: Деян Михайлов
Волен си остава волен срещу 6 хил. лева

Волен Сидеров остава на свобода и под парична гаранция от 6 хиляди лева, реши окончателно Апелативният съд.

Така апелативните магистрати не уважиха протеста на Софийската градска прокуратура срещу определението на градския съд, който пусна лидерът на "Атака" на свобода срещу 6 000 лева.
Обвинението днес пледираше, че определението на СГС е незаконосъобразно и настояваше спрямо Волен Сидеров и Десислав Чуколов да бъде взета мярка за неотклонение "задържане под стража".

Според обвинението събраните в хода на разследването доказателства сочат категорично наличието на обосновано предположение, че двамата обвиняеми са извършили престъпленията, за които са привлечени към наказателна отговорност.

Прокурорът напомни и за напускането на Сидеров по време на едно от заседанията на съда и поиска отменянето на паричната гаранция и взимането им на мярка "задържане под стража" с аргументацията, че престъпното поведение е ескалирало, напомняйки за действията им на ул. "Раковска" и след това нахлуването в НАТФИЗ.

Адвокатът на Десислав Чуколов - Константин Симеонов заяви в защита на обвиняемите, че в доказателствата, изложени от прокуратурата, има безумия от процесуална гледна точка.

Той обърна внимание и на задържането им за 72 часа, въпреки очевидната липса от опасност за укриването на обвиняемите.

На свой ред Волен Сидеров заяви, че прокуратурата цели обвиняемите да бъдат отделени от политическия и обществен живот в страната.

Според него прокуратурата цели да добави към образа му още "черни щрихи" и да му изгради негативен портрет, като го представи като обществен враг номер №1.

Лидерът на "Атака" изказа възмущението си от опита на прокуратурата да го представи като обществено опасно лице и заяви, че не приема за коректни опасенията на прокуратурата, че може да извърши друго престъпление.

Dnes.bg

Коментари

Новини Варна