IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
България
19:01 | 27 ноември 2015
Обновен: 11:20 | 20 април 2024

ГДБОП разби наркобанда във Враца

Претърсени са 11 адреса, шестима са задържани за 72 часа

По материала работи: Слав Велев
ГДБОП разби наркобанда във Враца

ГДБОП разби организирана престъпна група, занимавала се с разпространение на наркотични вещества, съобщиха от МВР, цитирани от dnes.bg.
 

Операцията е извършена на 24 ноември във Враца, проведена е от служители на отдел "Борба с организираната престъпност“ в града, ГДБОП и колегите им от Монтана.
 

Целта е била установяването на организирана престъпна група, занимавала се с разпространение на наркотични вещества на територията на града. При разследването било установено, че членовете на групата са стари познайници на полицията заради противозаконно лишаване от свобода, принуда, нанасяне на телесни повреди.
 

В хода на акцията и с предварителни разрешения на специализирания наказателен съд са претърсени 11 адреса, обитавани от 13 участници в престъпната схема. Намерени и иззети са различни по количество и вид наркотични вещества, компютри, мобилни телефони и документи.
 

Като обвиняеми са привлечени 12 жители на Враца на възраст от 18 до 27 години. На 6 от тях Специализираната прокуратура е постановила задържане в рамките до 72 часа, а на останалите е взета мярка за неотклонение парична гаранция.

 

 

 

 

Коментари

Новини Варна