IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
България
14:24 | 28 ноември 2015
Обновен: 05:12 | 25 април 2024

Протестиращи блокираха Орлов мост

Шофьорите отказват да плащат скъпи винетки

По материала работи: Златина Добрева
Протестиращи блокираха Орлов мост

Протестите в страната срещу поскъпването на винетките вече започнаха.

В София недоволните шофьори се събраха в 13.00 часа пред сградата на Народното събрание.

Протестиращите се придвижиха до Орлов мост, като блокираха цялото движение от сградата на НС до Орлов мост. Хората дойдоха с автомобилите си, на които разлепиха листове с надпис: „Аз няма да плащам скъпи винетки".

Част от тях се обявиха против каквото и да е поскъпване и смятат, че в последните 10 години държавата е събрала достатъчно средства за ремонт и поддръжка на пътищата.

Други споделиха, че планираното вдигане на цената на годишната винетка с 30 лв. е шоково и може да се направи по-плавно - с 5-7 лв. на година. Те се оплакаха от състоянието на второкласните пътища у нас и изразиха съгласие да се въведат ТОЛ-такси за магистралите, но не и да поскъпват винетките.

Очаква се шествието да продължи по "Цариградско шосе", а след това ще се върне обратно към парламента.

Пред НС по-рано започна и събирането на подписка срещу поскъпването на винетките. Тя вероятно ще бъде внесена следващата седмица в МС.

Десетки шофьори се включиха в автошествие в Русе с автомобилите си. Те преминаха през няколко централни булеварда на града.

Както вече писахме, около 30 автомобила пък се включиха в протеста срещу по-високите цени на винетките край Дупница. Те блокираха за кратко магистрала „Струма", при разклона за Бобов дол и Дупница.

Протести срещу по-скъпите винетки има днес в Бургас, Варна, Пловдив, Стара Загора, Велико Търново, Шумен, Пазарджик, Плевен, Сливен, Разград, Добрич, Самоков, Казанлък, Враца, Панагюрище, Видин, Берковица, Благоевград, Белоградчик и Габрово.

Коментари

Новини Варна