IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
България
17:10 | 8 декември 2015
Обновен: 20:39 | 22 април 2024

Алексей Петров: Нямам охрана, нито подчинени

Негов служител нямал нищо общо със стрелбата на столичния булевард "Черни връх"

По материала работи: Слав Велев
Алексей Петров: Нямам охрана, нито подчинени

Алексей Петров категорично отрече негов служител да има нещо общо със стрелбата на столичния булевард "Черни връх".
 

Бившият съветник в ДАНС заяви по телефона пред Нова телевизия, че няма охрана и свои подчинени служители, но отказа да застане пред камера.
 

Версията, че охранители на бившата барета са участвали в стрелбата, беше лансирана от свидетели на случилото се. Те твърдят, че стрелецът сам се е представител като бодигард на Петров.
 

Престрелката в централната част на столицата стана вчера малко преди 18 часа. 


Стрелецът направи пълни самопризнания за инцидента край мола на булевард "Черни връх". Мъжът се е предал доброволно, като най-вероятно е бил предизвикан по някакъв начин, за да стреля по мъжете. 
 

Двамата ранени - единият Григор Илиев на 19 години, а другият - Марио Петров на 30 години, са криминално проявени за грабеж и причиняване на телесна повреда. Те са настанени във ВМА и в "Пирогов" с наранявания в областта на краката и без опасност за живота. 
 

Скандалът е тръгнал от офис сграда между охранител и две момчета, които са разхождали в близост до нея и оглеждали района.  При опит на охраната да ги попита защо обикалят около сградата, се стигнало до саморазправата.
 

От Софийската районна прокуратура съобщиха, че стрелецът - 46-годишният Ивайло Младенов, е привлечен като обвиняем за нанасянето на средни телесни повреди. За престъплението се предвижда лишаване от свобода от две до десет години, посочват от прокуратурата. Той ще бъде задържан в ареста до 10 декември.
 

До този момент по делото са назначени две съдебно-медицински експертизи, проведен е оглед на местопроизшествието и са разпитани очевидци на инцидента.


dnes.bg

 

 

 

 

 

Коментари

Новини Варна