IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
България
21:49 | 8 декември 2015
Обновен: 19:52 | 17 април 2024

Засилваме сътрудничеството си по сигурността с Франция

Румяна Бъчварова и Бернар Казньов обсъдиха миграцията и тероризма

По материала работи: Слав Велев
Засилваме сътрудничеството си по сигурността с Франция

Подписването на съвместната ни декларация е доказателство за високото ниво на сътрудничество между службите на България и Франция. Само за няколко месеца, след посещението ми през април, успяхме да изработим и да съгласуваме тази важна рамка на нашето взаимодействие", каза днес в Париж вътрешният министър Румяна Бъчварова на подписването на съвместна декларация за засилване на сътрудничеството в областта на вътрешната сигурност между специализираните служби на България и Франция. Това съобщиха от пресцентъра на министерството на вътрешните работи, цитирани от dnes.bg.
 

Вицепремиерът Бъчварова и вътрешният министър на Франция Бернар Казньов откроиха подписването на декларацията като важна стъпка в съвместната работа по линия на сигурността. 
 

Тя дава насока за основните области на засилване на сътрудничеството между полицейските служби на двете страни, отговарящи на съвременните предизвикателства пред националната и международната сигурност.
 

Преди подписването двамата министри проведоха работна среща по въпросите на сигурността, миграцията и борбата с тероризма. Обсъдени бяха основните актуални предизвикателства пред сигурността и конкретни възможности за засилване на взаимодействието и информационния обмен в борбата с трафика на нелегални мигранти, противодействието на тероризма и радикализацията и трафика на оръжие.
 

В Съвместната декларация за намерения между министъра на вътрешните работи на Република България и министъра на вътрешните работи на Френската република относно засилване на сътрудничеството в областта на вътрешната сигурност между техните специализирани служби, като приоритетна област на сътрудничество е включен и обменът на опит във връзка с подготовката на българското председателство на ЕС през втората половина на 2018 г., се казва в съобщението на пресцентъра на МВР.

 

 

 

 

 

 

Коментари

Новини Варна