IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
България
13:21 | 12 декември 2015
Обновен: 20:22 | 17 април 2024

Мая Манолова: Отказах се от политиката и избрах битката за правата на българите

Неефективно е да защитаваш националните каузи от партийна позиция, хората го посрещат с подозрение, смята бившият депутат от БСП

По материала работи: Слав Велев
Мая Манолова: Отказах се от политиката и избрах битката за правата на българите

За националния омбудсман Мая Манолова думата на 2015 година е "избор". В предаването „Годината" по Дарик тя подчерта, че това е „избор за българите, защото местните избори дадоха възможност на хората кого да подкрепят. Избор пред България - бежанците. Избор и за Европа. Много се надявам той да не е на полето свобода или сигурност, защото това би довело до загуба и на двете".
 

За личния си избор Мая Манолова обясни, че е избрала да изостави партийната политика, защото се е оказало неефективно да защитаваш национални каузи от партийна позиция, защото винаги у хората остава подозрението, че го правиш от партиен интерес.
 

„Пред мен стоеше предизвикателството да приключа един етап, свързан с политическите битки, и да избера друга битка - битката за правата на българските граждани", подчерта Манолова.

Коментари

Новини Варна