IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
България
19:06 | 12 декември 2015
Обновен: 17:51 | 19 април 2024

Лютви Местан: Предсрочните избори са неизбежни

Залог за стабилността на кабинета „Борисов" 2 е политиката на реформи, смята лидерът на ДПС

По материала работи: Слав Велев
Лютви Местан: Предсрочните избори са неизбежни

Няма политическа стабилност в страната и предсрочни избори са неизбежни. Това коментира в интервю за обзорното предаване на Дарик „Годината" лидерът на ДПС Лютви Местан.
 

Той определи „думи, думи, думи" за думата на изминаващата година.
 

„ДПС няма ресурс да предизвика предсрочни парламентарни избори със своите 36 народни представители. Животът на кабинета „Борисов" 2 ще зависи от ефективността на управлението на този кабинет. Дали ще продължава измамно да се крие зад паравана на стабилността като някаква самоцел или ще може да проведе политика на реформи. Понеже второто не е възможно, не е възможно да имаме и успешно управление на кабинета. Не защото ДПС го иска или не го иска, а като естествено развитие на политическия процес. Аз не смятам, че при такава формула на властта е възможно да се изкара пълен управленски мандат", подчерта Местан.
 

По думите му от гледна точка на обективния анализ предсрочните избори са неизбежни: „Това не е политическа цел на ДПС, но е обективно и неизбежно следствие от порочната формула на властта и от неуспешното управление заради формулата на властта. Не би представлявал голям прогностичен риск, ако кажем, че 2016 година, освен година на редовните президентски избори, да се окаже година и на предсрочните парламентарни избори поради една основна причина - онова, което бих искал да бъде дума на 2016 година, но дума със собствен смисъл, а не мантра или заклинание, е думата развитие".

Коментари

Новини Варна