IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
България
20:44 | 12 декември 2015
Обновен: 17:57 | 19 април 2024

Пореден протест срещу провалената съдебна реформа

За четвърти ден недоволни викаха "оставка" и "реформи"

По материала работи: Слав Велев
Пореден протест срещу провалената съдебна реформа

Независимо от липсата на обичайната организация в социалните мрежи и тази вечер няколко десетки граждани се събраха пред Народното събрание в знак на протест срещу провалената съдебна реформа, съобщи БНР, цитирано от dnes.bg.
 

Това е ден четвърти на протестите срещу начина, по който мнозинството в Народното събрание гласува по предложените промени в Конституцията в частта им за съдебната реформа. 
 

Хората тази вечер бяха по-малко, но въпреки това успяха да блокират движението по булевард "Цар Освободител" пред парламента. 
 

Според присъстващите на протеста, голямото гражданско недоволство ще се съсредоточи в началото на следващата седмица, когато се очаква промените в Конституцията да бъдат гласувани на трето четене в пленарна зала. 
 

Протестиращите нямат очаквания, че третото гласуване ще промени сегашната ситуация. Те заявяват, че са тук, за да дадат ясен знак, че избирателите наблюдават случващото се и при следващите избори ще санкционират неадекватното, според тях, политическо поведение.

 
С викове "оставка" и "реформи" протестиращите се отправиха към Съдебната палата по обичайния си маршрут.

 

 

Коментари

Новини Варна