IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
България
18:07 | 13 декември 2015
Обновен: 09:34 | 18 май 2024

Христо Иванов на раздяла: Не се чувствам предаден

Правосъдният министър в оставка не очаква повече подобни промени в кабинета

По материала работи: manager
Христо Иванов на раздяла: Не се чувствам предаден

Правосъдният министър в оставка Христо Иванов благодари за подкрепата, която е получил в последните дни и обяви, че не се чувства герой. "Искам да благодаря за подкрепата, която получих тези дни. Тя изключително много ме изненадата. От моя гледна точка, това което направих, е нормално. Аз съм нормален човек, по никакъв начин не съм герой", заяви Иванов в предаването "120 минути" по bTV.

"Бях с оставката в джоба още когато пътувах да положа клетва като министър. Моят пост бе само заради една определена кауза. В момента, в който видях, че моите възможности са изчерпани за тази кауза, бях готов да напусна. Така и направих", сподели правосъдният министър в оставка.

По думите му работата в последната година е отключила страшно важни процеси. "Аз не дойдох да поиграя на министър и да си го запиша в биографията. Дойдох, защото цял живот съм работил за тази кауза и смятам да продължа да работя за нея", посочи Иванов. Според него има кой да чуе призивите на съдиите, защото "независимостта не е нещо, което се дава. Тя не може да бъде записана, тя се взима и се отстоява".

"Тръгвам си с чувство, че това, което можеше да направя, го направих. Това е напълно достатъчно", посочи още Иванов. Той бе категоричен, че не смята, че е предаден. "От самото начало с премиера бяхме много наясно с рамките, в които може да се действа. Затова му благодаря. Благодарих му и за многото неща, които свършихме заедно", допълни той по отношение на премиера Бойко Борисов. 

Христо Иванов посочи, че не очаква още министерски оставки в кабинета, но уточни, че той не е политик, за да коментира политическите процеси. "Аз дойдох като експерт и си тръгвам като експерт. Нито съм очаквал още оставки, нито апелирам към такова нещо!", заяви Христо Иванов.

Той не се нае да прогнозира кой ще бъде неговия наследник, но поиска от него да постави фокуса привеждаването на българската съдебна власт и прокуратурата в състояние да се бори с корупцията по високите етажи на властта.

dnes.bg

Коментари

Новини Варна