IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
България
10:05 | 17 декември 2015
Обновен: 09:32 | 18 май 2024

Местан предвижда предсрочен вот догодина

Кабинетът е тотално нестабилен, коментира лидерът на ДПС

По материала работи: Слав Велев
Местан предвижда предсрочен вот догодина

Лидерът на ДПС Лютви Местан прогнозира предсрочни парламентарни избори догодина заради липсата на реформи, генерирани от правителството.
 

"Моята прогноза е, че предсрочните парламентарни избори ще се явят като обективна необходимост. Възможно е такава участ да ги сполети още през следващата година", каза той пред Нова тв.
 

"Колко дълго ще управлява това правителство зависи в някаква минимална степен и от опозицията, но преди всичко зависи от това до колко ще бъде успешно това управление. Аз вече имах възможност да кажа, че тази властова формула не може да генерира реформи, защото се състои от политически сили, които се нуждаят от сериозно реформиране", каза още Местан и настоя, че към момента къбинетът "Борисов 2" е "тотално нестабилен".
 

"ДПС има най-силните политически аргументи да иска предсрочни парламентарни избори, защото ние през 2014 година се отказахме от властта в името на политическата стабилност", каза още Местан.
 

Според него излизането на ДСБ от управленската формула по-скоро ще има оздравителен характер върху кабинета, но за много кратък период от време.
 

По думите му, онова, което депутатите са приели като промени в Конституцията е възможното и максимумът на този парламент.
 

Лютви Местан настоя, че естественият лидер на ДПС е Ахмед Доган. "Аз му благодаря, че мога да разчитам на неговата експертиза. Качвам се при Доган по важни теми, говорим.  Не съм разговарял с него за оставката на Христо Иванов. Тази вечер имаме новогодишен купон при него, но не знам дали ще бъдем в настроение да говорим за политика или ще се отдадем на купона", каза още лидерът на ДПС.
 

За интерпретациите, че настоящият лидер може да се опитва да се обгради със свои доверени хора, за да увеличава своето влияние за сметка на това на основателя на партията, Местан заяви: "Това е мечтата на нашите политически опоненти, да имаме разногласия. Лошата новина е, че няма предпоставка за подобна позиция".

 

 

Коментари

Новини Варна