IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
България
17:26 | 19 декември 2015
Обновен: 20:55 | 17 април 2024

Облачността намалява до предимно слънчево в неделя

Във вторник в Северна България за кратко ще духа слаб до умерен западен вятър

По материала работи: Златина Добрева
Облачността намалява до предимно слънчево в неделя

В сутрешните часове на места в низините ще се образува мъгла или ще бъде облачно. Около обяд мъглите ще се разсейват, а облачността ще намалява до предимно слънчево време. Ще бъде тихо. Минималните температури в повечето места ще са между минус 5 и 0 градуса, максималните - между 7 и 12 градуса, съобщиха от НИМХ-БАН.

Над Черноморието в сутрешните часове ще има временни увеличения на облачността. След обяд ще е предимно слънчево. Максималните температури ще са между 7 и 10 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала. Температурата на морската вода ще е 8-12 градуса.


В планините ще е предимно слънчево и почти тихо. Само по най-високите върхове ще духа слаб североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 6 градуса, на 2000 метра - 1 градус.


Атмосферното налягане ще е по-високо от средното за месеца и ще се повиши още.
В понеделник ще бъде тихо и на много места в равнинната част от страната ще бъде мъгливо или облачно. В следобедните часове мъглата ще се разсейва, а облачността ще се разкъсва. Слънчево ще бъде в планинските райони, там ще бъде и по-топло. Минималните температури ще са между минус 3 и 2 градуса, а максималните - между 7 и 12 градуса, по-ниски към 3-5 градуса ще остават в местата с трайна мъгла.


Във вторник в Северна България за кратко ще духа слаб до умерен западен вятър и в Дунавската равнина ще бъде предимно слънчево, дневните температури там също ще са по-високи от предишните дни. Мъгливо или предимно облачно ще се задържи в котловинните полета в Западна България и Горнотракийската низина.

Коментари

Новини Варна